Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecké cukroví

11. 12. 2011

Tuhle klasiku snad ani nemusím představovat. Tento recept mám z časopisu Apetit a zaujal mě tím, že se do těsta používají uvařené žloutky. Bála jsem se toho, ale nebylo proč. Linecké je naprosto fantastické. 

Na tento recept budete potřebovat: 

450 g polohrubé mouky, 300 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 2 natvrdo uvařené a nastrouhané žloutky, 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry, 1 hrneček rybízové marmelády

 Všechny ingredience, kromě marmelády v míse smícháme a vyhněteme rukama do hladkého těsta. Těsto můžeme také vložit do kuchyňského robota, použít hnětací nástroj a vypracovat do hladkého pružného těsta v něm. Vložíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi na hodinku odpočinout. Poté si těsto rozkrojíme na čtyři díly a po jednom díle vyválíme na silnější plát. Vykrajujeme požadované tvary. Jeden plny a do druhého si uděláme výkroj, aby po slepení, byla vidět marmeláda. 

 

dsc08161.jpg

Vykrojené tvary pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C přibližně 15-20 minut do zčervenání.

dsc08175.jpg

 Týden před Vánoci slepujeme marmeládou a pocukrujeme moučkovým cukrem.

dsc08347.jpg

Přeji krásné Vánoce! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář