Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční vanilkový beránek s čokoládovou polevou

27. 3. 2012

Klasika všech klasik. Jednou jsem se přihlásila na kurz a tenhle beránek se tam pekl. Tak jsem ho zkusila i doma a všichni byli nadšení...je opravdu úžasný a přitom jednoduchý. Nedivte se očím, trochu jsem se sekla :-) Ale příště to napravím. Beránka můžeme taky potřít cukrovou polevou a posypat hustě kokosem, bude vypadat, jakoby měl kožíšek. 

Na jednoho beránka potřebujete: 

350 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté vanilky, 250 g třtinového cukru, 4 vejce, 1 lžička citronové kůry, 200 g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 ml mléka, špetka soli
Poleva: 150 g čokolády, 50 g másla, 50 ml smetany ke šlehání

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, vanilku, prosejeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Prošleháme a přidáme vejce s mlékem. Vyšleháme hladké těsto, které vložíme do máslem vymazené beránkové formy.

dsc09652.jpg

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 40 - 60 minut, dle velikosti formy. 

dsc09655.jpg

Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, máslo a nakonec přimíhcháme smetanu. Hotovou polevou potřeme beránka a necháme vychladnout. 

dsc09660.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář