Jdi na obsah Jdi na menu
 


Broskvový clafoutis od Julie Child

8. 12. 2011

 Julie Child naučila ameriku vařit a tak jsem se od ní inspirovala i já. Na internetu jsem našla recept na tenhle skvěle heboučký moučník

 Na jeden koláč budete potřebovat: 

4 zralé broskve, můžou být i kompotované, 300 ml mléka, 160 g cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1 lžička semínek kardamomu

 Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme mouku, kardamom, mléko, vejce, sůl a polovinu cukru s cukrem vanilkovým. Lepší je promíchávát tuto směs zlehounka a ručně. Bez šlehače. Na dno formy nalijeme ani ne třetinu těsta a dáme na 5 minut zapéct do trouby vyhřáté na 170°C. Poté vyjmeme a naskládáme na základ broskve. Broskve posypeme zbylým cukrem a opatrně zalijeme zbytkem těsta. Dopékáme dalšíš 50-55 mi a podáváme jej teplý, sypaný moučkovým cukrem. Nejlépe s horkou čokoládou. 

 

dsc08095.jpg

 

 

dsc08101.jpg

Přeji dobrou chuť! 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář