Broskvový koláč z křehkého těsta s čokoládou
Už ani nevím odkud mám tento recept, ale chutnal nám. Místo hoblinek čokolády jsem použila "polevové penízky".
Na jeden koláč budete potřebovat:
150 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce cukru moučka, 65 g másla, 5 vajec, 4 půlky kompotovaných broskví, 60 g čokoládových hoblinek, 250 ml smetany ke šlehání
Do sekacího robotu vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka, na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit a poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. Šleháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a poté těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet. Těsto samozřejmě můžeme zpracovat také rukama. Poté těsto vyjmeme a na lehce pomoučeném vále rozválíme placku, kterou vyložíme vymazanou koláčovou formu. Broskve nakrájíme na měsíčky a vyskládáme s nimi formu.