Jdi na obsah Jdi na menu
 


Broskvový koláč z křehkého těsta s čokoládou

2. 1. 2012

Už ani nevím odkud mám tento recept, ale chutnal nám. Místo hoblinek čokolády jsem použila "polevové penízky". 

Na jeden koláč budete potřebovat: 

150 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce cukru moučka, 65 g másla, 5 vajec, 4 půlky kompotovaných broskví, 60 g čokoládových hoblinek, 250 ml smetany ke šlehání

 Do sekacího robotu vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka, na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit a poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. Šleháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a poté těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet. Těsto samozřejmě můžeme zpracovat také rukama. Poté těsto vyjmeme a na lehce pomoučeném vále rozválíme placku, kterou vyložíme vymazanou koláčovou formu. Broskve nakrájíme na měsíčky a vyskládáme s nimi formu.

dsc08106.jpg

Posypeme čokoládovýma vločkama a na chvíli ještě vložíme do lednice. V míse rozmícháme zbylé vejce, cukr a smetanu. Touto směsí broskve ve formě zalijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Poté ztlumíme na 170°C a dopékáme ještě 30 minut.

dsc08120.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář