Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celozrnné lívance

19. 9. 2012

Jednoduché a VELMI chutné k snídani. Rozhodně doporučuji. 

Na tento pokrm budete potřebovat:

100 g hladké mouky,100 g pšeničné celozrnné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky jedlé sody, 120 ml podmáslí, 2 vejce, 4 lžíce medu, 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. V případě, že máte lívanečník, lehce jej vytřete olejem a rozehřejte. Jestliže máte k dispozici pouze pánev, vytřeme ji olejem a taky rozehřejeme. Na pánev klademe 1 lžíci těsta a necháme opéct 2 minuty z jedné strany, obrátíme a opečeme ještě minutku ze strany druhé. 
Sundáme z pánve a uchováváme v teple (já dávám do horkovzdušné trouby na 30°C). Nakonec lívance rozdělíme na talíř, doplníme jogurtem smíchaným s poslední lžíci medu a ozdobíme borůvkami. 

dsc00849.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář