Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celozrnný perník

26. 8. 2012

Rozhodla jsem se o trochu zdravější životní styl, A tak jsem začla pátrat i po lepších receptech. A narazila jsem na tuto mlsku. Mě teda moc chutnal. 

Na tento perník budete potřebovat

50 g másla, 500 ml polotučného mléka, 1 lžíce medu, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 2 lžíce sirupu z Agáve, 1 sáček kypřícího prášku do perníku

Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm med i sirup z Agáve s máslem. Ve větší míse si smícháme obě mouky, kypřící prášek do perníku. Přidáme teplé mléko a vejce a jemně metličkou zamícháme. Mícháme důkladně, aby se nám všechny ingredience krásně spojili. Poté nalijeme na plech, který jsme lehounce vytřeli olivovým olejem, nebo taky vyložili pečícím papírem. Pečeme na 160°C asi 30 minut. 

dsc00682.jpg

Tip k receptu
Ve vodní páře rozmícháme 4 kostičky 70% čokolády a dort zlehka postříkáme. Není to nutné. Jedna porce (1 kostka) obsahuje 1067kJ.

dsc00685.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář