Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový dort

16. 5. 2012

Dlouho jsem nepekla a dostala jsem chuť na něco opravdu čokoládového. Tak jsem sáhla po svých oblíbených webových stránkách jistého kulinářského časopisu a opět mě nezklamal. Dort byl výborný.

Na tento dort budete potřebovat: 

115 g čokolády (70%) na malé kousky, 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 ml jogurtu, 150 g hladké mouky prosáté s 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička vanilkové esence
POLEVA: 100 g čokolády, 75 ml smetany, 25 g másla

Troubu si předehřejeme na 190°C. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Čokoládu na korpus rozpustíme a necháme chladnout. Mezitím si v míse šlehačem vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme vejce a esenci. Poté do směsi přidáme jogurt a čokoládu a už jen metličkou vmícháme. Opatrně a zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nalijeme do formy, uhladíme a dáme péct na 25-30 minut.

dsc00205.jpg

Po upečení jej necháme ještě 10 minut ve formě chladnout, poté vyjmeme, překlopíme a odloupneme pečící papír. Necháme zcela vychladnout. 
Ingredience na polevu rozpustíme ve vodní lázni a dort potřeme polevou. Necháme chladit. Můžeme posypat oříšky, čokoládovými hoblinkami.

dsc00206.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář