Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí tvarohové koblížky

6. 3. 2012

Jednoho dne jsem dostala chuť na koblížky, narazila jsem na ně v jedné kuchařce a tak jsme je měli k obědu. Byli luxusní

Na tento recept budete potřebovat: 

250 g tvarohu, 250 g hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, 10 lžíc mléka, olej na smažení, skořicový cukr

Všechny ingredience kromě oleje a skořicového cukru vymícháme v míse metličkou dohladka. 

dsc09305.jpg

V pánvi rozpálíme velkou vrstvu oleje. Podle toho jaká je hladina oleje, budou i koblížky vysoké. Lžící klademe kousky těsta do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách.

dsc09313.jpg

Obracíme pouze jednou. Vyjmeme a necháme okapat na talíři s papírovou útěrkou, poté ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. Podávat můžeme také se zakysanou smetanou, marmeládou, nutelou, a podobně. 

dsc09312.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář