Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dort Malakov

1. 3. 2012

Jednou se mě kamarádka ptala jestli náhodou nemám recept na dort Malakov. A tak jsem jej našla a když jsem ho měla v ruce, už jsem ho rovnou vyzkoušela. Recept je inspirován Ivetou Fabešovou, kterou velmi obdivuji.

Na jeden dort budete potřebovat:

0,7 dcl rumu, 100 ml vody, dlouhé piškoty dle potřeby
Krém: 220 g másla, 220 g cukru moučka, 100 ml rumu, 1/2 čajové lžičky mandlového likéru, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme rum a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. 
Do malé misky nalijeme vodu a 0,7dcl rumu. Piškoty namáčíme do vody s rumem a vyložíme jimi dno formy. Navrstvíme krém a opět vrstvu piškotů. Naposledy navrstvíme krém. Dlouhé piškoty si rozpůlíme a přilepíme je plochou stranou okolo dortu. Na povrch dortu naaranžujeme jahody, nebo v tomto případě borůvky. Ozdobíme dle své fantazie

dsc09300.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář