Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraběnčin moučník

2. 2. 2012

Rodinný poklad. Tento lehoučký a křehoučký koláč miluju. Rozhodně by neměl chybět mezi Vašimi recepty. 

Na jeden koláč budete potřebovat: 

400 g hladké mouky, 1 máslo (HERA), 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, přibližně 5 jablek (dle velikosti) 

Z mouky, másla, žloutků, kypřícího prášku a cukru moučka si vypracujeme hladké těsto. 3/4 těsta zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 30 minut odpočívat. Zbylou třetinu taky zabalíme, ale vložíme jí do mrazáku. 

Po odpočinutí těsta jej vyjmeme a vyválíme plát, kterým vyložíme vymazaný plech a vložíme jej zpět do lednice. Tím předejdeme zcvrkávání těsta při pečení.

dsc09071.jpg

Jablka si oloupeme a na hrubém struhadle je nastrouháme. Vložíme je na těsto v plechu a necháme ještě chvíli odpočívat. Z bílků ušleháme tuhý sníh (nejlépe v robotu) a poklademe opatrně na jablka. 

dsc09072.jpg

Těsto, které máme v mrazáku taky vyjmeme a nahrubo jej nastrouháme na sníh. 

dsc09073.jpg

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20-30 minut. Koláč je nejlepší ještě teplý. 

Na jablka můžeme taky nasypat oříšky, rozinky a podobně dle vaší chuti. 

dsc09090.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář