Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hruškový koláč podle Michele (Tarte aux poires a la Michele)

28. 3. 2012

Tento koláč jsem našla u paní Dagmar Derré a moc mi chutnal. Rozhodně doporučuji pro milovníky hrušek. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

1 balení křehkého těsta, 2-3 hrušky, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 3 vejce, 1 lžíce rumu

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout.
Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme okraje tak, aby nám těsto krásně kopírovalo formu. Na vyložené těsto položíme pečící papír a nasypeme pár fazolí, aby se nám těsto nevzdouvalo.
Troubu si rozehřejeme na 180°C (150°C u horkovzdušné) a těsto si asi 5-10 minut zapečeme. Fazole i s pečícím papírem vyhodíme a těsto necháme mírně vychladnout.
Připravíme si "zálivku". V míse si rozmícháme vejce, mandle, cukr, smetanu a rum.
Na předpečené těsto vyskládáme měsíčky hrušek a zalijeme "zálivkou".
Pečeme 35-40 minut dokud není těsto zlatavé.

Tip k receptu
Hrušky mohou být i kompotované - ty však není nutno vařit. Místo hrušek můžete dát i jablka nebo švestky a na směs můžete na závěr posypat cukr krupice a zapéct s ním. Na koláči se vytvoří krásná křupavá krusta.

284402_2273692684228_1306008026_32727806_6158256_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář