Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečná buchta s drobenkou

1. 3. 2012

Tak tuhle buchtu snad známe každý. Každý si ji pamatuje od svých babiček a rádi se k nim vracíme i v dospělosti. Přesto, že takové jako od babičky už nikdy nebudou. 

Na tuto buchtu budete potřebovat:

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. 
Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte mouku prosátou s kypř. práškem, přilijte šlehačku a ještě pořádně rozmíchejte. Nakonec z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do těsta. 
Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhlaďte povrch.
Těsto nabude, musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsně vedle sebe naskládejte ovoce. 
Drobenka: V misce promíchejte cukr s moukou, přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí prstů vypracujte drobenku. Posypte ji koláč a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut. 

379073_2634473983535_1306008026_33077947_1168961708_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář