Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečný páj s drobenkou

19. 3. 2012

A opět tady máme zase páj, miluji je. Jejich příprava je sice pro někoho zdlouhavá, ale chuť stojí za to. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

Těsto: 190 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžíce cukru krupice, špetka soli, 2 lžíce ledové vody, Náplň: 1.3 kg jablek, 100 g cukru krupice, 100 g propláchnutých a okapaných rozinek, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky nového koření, 1 špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, Drobenka: 80 g másla, 80 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. 
Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme zbylé těstoviny na náplň a pořádně zamícháme.
Dortovou formu si vymažeme máslem. Těsto z lednice vyválíme a vyložíme s ním formu, i okraje. Přitiskneme ke dnu i okrajům. Náplň z jablek přesypeme do dortové formy. 
V další míse si jemně rukou smícháme máslo, cukr a mouku a vypracujeme prsty jemnou drobenku. Jablka ve formě posypeme hustě drobenkou a dáme do trouby, předehřáté na 180°C, péct na 55 minut. 
Poté necháme koláč asi 5 minut dojít a můžeme podávat. 

293624_2566348680445_1306008026_33024382_819252030_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář