Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapučínový dort

28. 4. 2012

Jednou jsem jej zkusila z nějakého časopisu a stál se stálicí v mé kuchyni. Krém je nadýchaný a na letní dny jak dělaný. 

Na tento dort budete potřebovat: 

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, polovinu kávy a vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Korpus pečeme asi 30 minut.
Korpus si necháme vychladnout a připravíme si krém.
Mascarpone našleháme s cukrem a čtyřmi lžícemi uvařené silné kávy. Vychladlý korpus rozkrojíme příčně na polovinu a polijeme je zbylou kávou.

dsc00059.jpg

Obě placky silně pomažeme krémem, položíme je na sebe a horní placku poprášíme instantní práškovou kávou.

dsc00064.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář