Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karamelový moučník se salkem a mandlovými lupínkami

31. 7. 2012

Ve spíži se mi krčila ještě jedna konzerva z Vánoc...na tento recept jsem narazila u kamarádky a tak jsem jej zkusila....byl úžasný a moc nám chutnal. 

Na tento koláč budete potřebovat:

4 vejce, 1 konzerva karamelového salka, 2 lžíce rumu, 1 hrnek polohrubé mouky, 50 ml mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, hrst mandlových lupínků

Mandlové lupínky osmahneme v suché pánvi do zlatava, necháme stranou vychladnout. 
Z konzervy si dáme stranou do misky 1 lžíci karamelového salka a zbytek ušleháme s vejci a třičtvrtinou rumu. Jemně přimícháme mouku s kypřícím práškem, vlijeme do dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. 
Mléko, zbytek rumu a salka smícháme na omáčku. Horký koláč propícháme špejlí a omáčku nalijeme opatrně na koláč. Posypeme mandlovými lupínkami a necháme zcela vychladnout. Poté můžeme podávat.

dsc00548.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář