Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klasický jablečný páj

Tento recept jsem našla v jednom časopise. Byla to série několika pájů a skoro všechny jsem je vyzkoušela. 

Na jeden páj budete potřebovat: 

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g másla, 75 g sádla, špetka soli, Náplň: 1 kg jablek, 50 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru na finální posypání, 1 vejce na potření

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. 
Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse zakápneme citronovou šťávou, zasypeme skořicí a cukrem. Promícháme a necháme uležet. 
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na dvě poloviny. Větší a menší. Formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 190°C. Z větší poloviny vyválíme tvar do formy a těstem formu vyložíme. Na těsto nasypeme jablka. Z druhé poloviny těsta také vyválíme stejný tvar a jablka v těstě přikryjeme. 
Těsto po okrajích přimáčkneme a potřeme vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem. 
Podáváme nejlépe teplý.
Tip k receptu
Místo jablek můžeme použít hrušky, či švestky. Ze zbylého těsta můžeme vykrojit ještě ozdobné tvary a přidat na těsto.

302206_2600688858928_1306008026_33055645_1729126700_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář