Lanýžový koláč
Tak tento recept mám náhodou od jednoho pána z internetu. Je luxusní, ale stačí ho malý kousek a dokonale pohladí Vaše chuťové buňky
Na tento koláč budete potřebovat:
15 kakaových BEBE sušenek, 10 g holandského kakaa, špetka soli, 1 lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého kardamomu, 100 g nesoleného másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků
Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skočicí a kakaa. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu.
Vložíme do lednice a necháme zatuhnout.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vlijeme smetanu, vše necháme rozpustit, aby byla čokoláda hladká a smetana se do ní krásně vmíchala.
Smetana se ale nesmí vařit. Nalijeme na připravený korpus a uhladíme.
Nakonec nasucho v pánvi opražíme mandlové lupínky a posypeme jimi koláč.
Necháme v lednici alespoň do druhého dne a poté podáváme.
Přeji dobrou chuť!