Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandlový koláč s hruškami

15. 3. 2012

Na tento koláč jsem narazila na stránkách Dagmar Derré. Naprosto mě uhranula jeho jednoduchost v přípravě a následně si mě získal svou chutí. K tomuto koláči se velmi ráda vracím. Miluji francouzkou kuchyni a všechno vypuklo tímto koláčem. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná.
Mezitím co se nám chladí čokoláda si v míse elektrickým šlehačem utřeme máslo s cukrem, poté jemně metličkou vmícháme mandle a vejce.
Vychladlou čokoládu natřeme na dno koláčové formy, na ní poklademe půlky, nebo na kousky nakrájené hrušky a kolem dokola rozprostřeme ušlehané těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut. Koláč podáváme vlažný.

270633_2216390331705_1306008026_32649225_5382719_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář