Mandlový koláč s hruškami
Na tento koláč jsem narazila na stránkách Dagmar Derré. Naprosto mě uhranula jeho jednoduchost v přípravě a následně si mě získal svou chutí. K tomuto koláči se velmi ráda vracím. Miluji francouzkou kuchyni a všechno vypuklo tímto koláčem.
Na tento koláč budete potřebovat:
1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce
Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná.
Mezitím co se nám chladí čokoláda si v míse elektrickým šlehačem utřeme máslo s cukrem, poté jemně metličkou vmícháme mandle a vejce.
Vychladlou čokoládu natřeme na dno koláčové formy, na ní poklademe půlky, nebo na kousky nakrájené hrušky a kolem dokola rozprostřeme ušlehané těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut. Koláč podáváme vlažný.
Přeji dobrou chuť!