Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrácený švestkový koláč

19. 3. 2012

Recept na tento koláč jsem našla v časopise náhodně na cestách. Doma v proutěném košíčku jsem měla zásobu švestek, tak jsem toho hned využila. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem.
Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů.
Elektrickým šlehačem vyšleháme máslo se zbylým cukrem do lehké, nadýchané pěny, poté přidáme vejce, mouku s kypřícím práškem prosátou přes síto, skořici, vanilkovou esenci a sodu a zlehka metličkou vše promícháme. Nakonec do těsta vmícháme mandle a mléko a nalijeme na švestky.
Troubu si rozehřejeme na 160°C a koláč dáme péct na 1 hodinu a 20 minut do trouby. Po vyjmutí necháme 15 minut odležet a poté můžeme koláč překlopit. Podáváme vláčný, s kopečkem smetany.

296781_2339648893092_1306008026_32817610_2459309_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář