Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovocná buchta s drobenkou

25. 11. 2011

 Rychlé a přitom skvělé. Tohle byl první koláč který jsem podle časopisu upekla a byl moc dobrý.  Tento byl z jablek, ale dá se použít jakékoliv ovoce. 

Na jeden koláč budeme potřebovat: 

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání

Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájím na plátky a zakapeme citronovou šťávou.Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme spolu s cukrem do mísy a vyšleháme do pěny. Přisypeme vanilkový cukr, postupně přimícháme mouku, prosátou s kypřícím práškem do pečiva. Přilijeme šlehačku a ještě pořádně rozmícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. 

dsc07859.jpg

Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysyspaný plech a stěrkou uhladíme. Poklademe ovocem, které skládáme těsně vedle sebe. Nelekejte se, že máte těsto nízko, koláč hodně nabude.  

dsc07860.jpg

Poté vytvoříme drobenku a to tak, že v misce promícháme cukr s moukou a poté přidáme na kostky nakrájené máslo. Prsty pořádně zpracujeme drobenku, kterou posypeme ovoce rozprostřené na koláči. 

dsc07861.jpg 

Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut. Když zapíchneme špejli, po vytáhnutí musí být suchá. Vytáhneme z trouby a necháme tak 5 minut odpočinout. 

 

379073_2634473983535_1306008026_33077947_1168961708_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář