Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníkový koláč

11. 2. 2012

Řeknete si, klasický perník, to umí každý. Ale musím teda říct, že když jsem tento recept od kamarádky vyzkoušela, olizovali jsme se až za ušima. Je skvělý, není vůbec suchý a nikdy nevíte kdy přestat.

Na jeden koláč budete potřebovat: 

2 hrnky polohrubé mouky, 0,5 hrnku cukru krupice, 1 kypřící prášek do perníku, 0,5 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 lžíce ovocné marmelády (rybízové nebo ostružinové), 2 lžíce medu, 0,5 hrnku mléka, 150 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla

Troubu rozehřejeme na 180°C a vymažeme formu. Mouku prosejeme s cukrem, kakaem a práškem do perníku a promícháme. Ve druhé misce si ušleháme vejce s olejem, mlékem, medem a marmeládou. Pak vše smícháme dohromady a vytvoříme tekuté těsto. Pokud je těsto husté, zředíme mlékem. Nalijeme do formy a pečeme 35 minut. Po této době, zkusíme píchnout do nejhrubšího místa párátkem a jestli je suché, je perník hotov. Necháme jej vychladnout. Z čokolády a 2 lžic másla vytvoříme polevu. Rozpustíme  je nad vodní lázní a tuto polevu naneseme na vychladlý perník. 

dsc08919.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář