Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybízový koláč s vaječným krémem

15. 3. 2012

Urodilo se Vám hodně rybízu a nevíte co s ním, kromě vyrobení marmelády na vánoční linecké? Tak neváhejte a pusťe se do tohoto koláče. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

180 g másla, 150 g cukru krupice, špetka soli, 6 vajec, 350 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 2 sáčky (40 g) vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání , rybíz (množství podle chuti)

Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně posypeme opraným a okapaným rybízem.
Ze dvou zbývajících vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, smetanu ke šlehání a 2 sáčky vanilkového cukru ušleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Vzniklý vaječný krém nalijeme na rybíz.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 40 minut.
Koláč necháme dobře vychladnout a pak teprve krájíme.

185483_2289547880598_1306008026_32753164_993243_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář