Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

12. 6. 2012

Jednou takhle o víkendu, když jsem neměla moc času, ale zato jsem měla chuť na něco dobrého, tak jsem našla na stránkách časopisu Apetit tento dort. Je vynikající, obzvlášť, když se dodrží postup

Na jeden koláč budete potřebovat: 

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno.

dsc00237.jpg

Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si připravíme krém. 
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Odložíme stranou a v další misce ve vodní lázni ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. V další a poslední míse ušleháme šlehačku do polotuha. 
Rozpuštěnou čokoládu přilijeme do sněhu, přidáme šlehačku a rum. Jemně stěrkou promícháme do osmicového tvaru. Aby nám sníh nespadl a krém byl krásně nadýchaný.

dsc00236.jpg

Nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme alespoň 4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.

dsc00266.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář