Jdi na obsah Jdi na menu
 


Torta Tenerina

19. 6. 2012

Dle italského receptu Emanuela Ridi. Tento recept jsem našla úplnou náhodou a tak jsem jej hned vyzkoušela. Teplý byl výborný. 

Na tento dort budete potřebovat: 

200 g hořké čokolády, 100 g studeného másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 60 g kakaa, špetka soli, 3 lžíce teplého mléka

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, ale dáme pozor, aby se nepřipálila, tudíž aby se nedotýkalo dno varné misky horké vody. Necháme pomalu rozpustit, odstavíme a vložíme studené máslo, které necháme samovolně roztopit. Jemně zamícháme, aby se máslo s čokoládou spojilo. 
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do našlehaných žloutků přelijeme čokoládu s máslem a metličkou jemně promícháme. Po částem přimícháme tuhý sníh, mlého a kakao. Opatrně, ale důkladně vše zamícháme. 
Dortovou formu o průměru 20cm si vymažeme máslem a těsto do ní přendáme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut.

torta-tenerina-1.jpg

Vyjmeme a necháme vychladnout, poté překlopíme na talíř a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nebo můžeme polít libovolnou polevou. 

torta-tenerina.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář