Jdi na obsah Jdi na menu
 


Truffles

27. 4. 2012

Tyhle čokobonbonky jsem toužila zkusit velmi dlouho a musím říct, že ty z obchodu jsou lepší. Byly výborné...ale něco jim chybělo....ale třeba jsem jen zvolila špatný recept. Těch je totiž na tuto dobrotu nespočet. 

Na truffle budete potřebovat: 

227 g hořké 70% čokolády, 120 ml smetany ke šlehání 33%, 28 g másla, 4 lžíce kakaa

Do skleněné misky si na malé kousky nalámeme čokoládu na co nejmenší kousky, můžeme ji i nasekat nebo nastrouhat. Poté dáme do malého rendlíku se silným dnem vařit smetanu. Jakmile je smetana teplá, přihodíme máslo a přivedeme k varu, poté uvařenou smetanu nalijeme na čokoládu a pomalu mícháme, dokud se nám hmota nespojí v hladký lesklý krém. Necháme v lednici do druhého dne zatuhnout a poté vykrajujeme lžící kousky a v rukou tvarujeme kuličky, které obalujeme kakaem. 
Truffle můžeme obalovat čímkoliv, například drcenými ořechy.

dsc00014.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář