Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohový řez Vitacit

5. 4. 2012

Přesně si pamatuju, když jsem tento recept opisovala mamce do její domácí kuchařky od babičky. Miluji tento dezert a pokaždé když jej upeču, vrátím se do dětství, kdy se po něm vždy zaprášilo a kdy se museli porce dělit mezi všechny aby se na všechny dostalo. Jinak by jsme se o něj bili :-)

Na tento koláč budete potřebovat: 

Těsto: 4vejce (žloutky zvlášť, z bílků ušlehat sníh), 2 lžíce kakaa, 1 sklenice oleje, 1/2 sklenice pískového cukru, 2 sklenice pol. mouky, 1 sklenice vlažné vody, 1 prášek do pečiva
Náplň: 2 tvarohy (kelímek 250g), 1 změklé máslo, 20 dkg cukru, jakékoliv kompotované nebo čerstvé ovoce
Poleva: 1 l vody, 1x Vitacit, nebo šťáva z kompotovaného ovoce, 2 vanilkové pudingy, 4-6lžíc cukru

Všechny ingredience kromě ušlehaného sněhu dáme do mísy a pořádně vyšleháme, nakonec jemně zamícháme ušlehaný sníh, na plechu s vysokými okraji upečeme kakaový piškot. Pečeme pomalu, pozvolna, jakmile do něj píchneme dřevěnou špejlí a těsto nám na špejli nezůstává, je piškot hotový. Necháme vychladnout.
V další míse pořádně rozmícháme všechny ingredience na náplň, na vychladlý piškot jej rovnoměrně navrstvíme. Na tvarohovou směs poklademe vedle sebe ovoce. (Nejlepší jsou kompotované mandarinky a broskve)

dscf0218.jpg

Polevu připravíme jako klasický puding, jen s tím rozdílem, že místo mléka použijeme vodu, nebo šťávu z kompotovaného ovoce. (Může být i TANG) Trochu šťávy si odlijeme do hrníčku, rozmícháme v něm vanilkový puding, aby v něm nebyly hrudky. Zbytek šťávy přideme k varu a pomalu k němu přiléváme rozmíchanou šťávu s pudingem, na mírném ohni vaříme za stálého míchání, než nám tekutina zhoustne. Poté nalijeme na ovoce na plechu a dáme do lednice ná pár hodin zatuhnout.

dscf0220.jpg

dscf0233.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář