Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bleskové těstoviny s uzeným masem

14. 3. 2012

Tak tyhle těstoviny byli opravdu jak se říká "zbytkové". Do rendlíčku jsem dala co jsem měla doma a k omáčce uvařila těstoviny. Ale olizovali jsme se až za ušima. 

Na tyto těstoviny budeme potřebovat: 

200 ml smetany ke šlehání, 200 g uzené kýty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného parmazánu, 2 lžičky nasekaného bouquet garni (nebo 1 kostka bylinkového bujonu), sůl dle chuti, 500 g těstovin

Do malého rendlíčku dáme rozpustit máslo. Česnek si nakrájíme na tenké plátky (je lepší vytáhnout "srdce" česneku) a vhodíme na rozpálené máslo. Chvíli smažíme. Jakmile se nám česnek rozvoní přihodíme na kostičky nakrájené uzené. Ještě chvíli smažíme a zalijeme smetanou, přihodíme polovinu nastrouhaného parmazánu a bylinky. Na mírném ohni vaříme dokud se sýr v omáčce nerozpustí, poté dle chuti dosolíme. 
Těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme. Ještě horké je smícháme s omáčkou a můžeme podávat. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

dsc09421.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář