Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chilli con carne

22. 6. 2012

Mexická klasika. Nebyl to sice můj šálek kávy, ale myslím, že nám doma chutnalo. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 400 g sterilovaných fazolí, 400 g sekaných rajčat, 500 g hovězího mletého masa, 2 stroužky česneku, 1 lžíci chilli, 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžíci římského kmínu, 300 ml hovězího vývaru,1/2 lžíce sušené majoránky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce cukru, sůl a pepř

Nejprve si připravíme zeleninu, cibuli nakrájíme na malé kostičky, papriku na asi 1cm kostičky. Česnek na malé kousky. Pánev wok dáme na plamen, nalijeme olej a necháme ho rozpálit. Do rozpáleného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut smažíme, poté přisypeme česnek a papriku společně s chilli, kmínem a sladkou paprikou. Smažíme asi 5 minut, dokud se vůně nepromísí. Ztlumíme plamen a vhodíme maso, které smažíme dokud se nezatáhne a neosmaží se do křupava. Nesmažte naprudko, česnek by zhořkl.

dsc00273.jpg

Do pánve přilijeme vývar a konzervované rajčata. Přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme protlak a důkladně zamícháme. Maso s omáčkou přiveďte k varu, zamíchejte a přiklopte pokličkou. Ještě snížíme plamen a dusíme ještě 20 minut. Občas maso promícháme a kontrolujeme zda se nepřipaluje.

dsc00274.jpg

Kdyby Vám připadala omáčka moc hustá, nebo se připalovala, přidejte 2 lžíce vody a nechte dále probublávat. Nakonec slijeme fazole a posledních 5 minut přidáme do omáčky. Povaříme posledních 5 minut. Nakonec dochutíme. Vše necháme asi 5 minut dojít a můžeme podávat. Nejlépe s chlebem nebo s rýží. 

dsc00305.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář