Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

1. 3. 2012

Opět česká klasika, tuhle si ale ráda zopakuji i několikrát do roka

Na tento recept budete potřebovat: 

Knedlíčky: 60 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 750 g brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, 1 špetka soli, 2 lžíce sádla,

Zelí: 1 menší červené zelí, 1 lžíce drceného kmínu, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, špetka pepře, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám vaří zelí, oloupeme si cibuli a nakrájíme slaninu. Slaninu dáme na suchou teflonovou pánev škvařit, jakmile nám pustí tuk, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Až cibule zesklovatí, poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku, kterou přidáme do měkkého zelí. Snížíme teplotu a pomalu ještě asi 10 minut vaříme. Během dovařování dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem dle naší chuti. 
Během dovařování zelí si můžeme začít připravovat chlupaté slaninové knedlíčky. 
Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné slze. Necháme asi minutku odstát a poté slijeme vodu, kterou brambory pustí. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Necháme chvíli mírně vychladnout. K nastrouhaným syrovým bramborám přisypeme mouku, přidáme vejce, slaninu s cibulkou, sůl. Pořádně, nejlépe rukou promícháme, aby se ingredience pořádně spojily. 
Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu a jakmile voda vře, můžeme dát vařit i knedlíčky. Dvěma lžícemi tvarujeme z těsta malé knedlíčky a rovnou je vhazujeme do hrnce s vřící vodou. Jakmile nám začne voda opět vřít, opatrně knedlíčky odstrčíme děrovanou lžící ode dna a vaříme asi 8-10 minut. Podle velikosti knedlíčků. Poté knedlíčky vyjmeme a zchladíme. Například v dalším hrnci se studenou vodou. Hotové knedlíčky promícháme s rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.

316030_2547242522803_1306008026_33007404_591457640_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář