Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínské nudle sestry Eli

19. 7. 2012

Dělává je moje sestra a já je miluji. Jestli máte rádi nudle od číňana, rozhodně si je zkuste připravit i doma. 

Na tyto nudle budete potřebovat: 

1 menší pekingské zelí, 1 balení čínských nudlí, 1 balení čínské zeleninové směsi (nejlépe drobně krájené na nudličky - Mochov), 3 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 2 kuřecí prsa, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce oleje

Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Necháme okapat. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Čínské nudle si vložíme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Nevaříme. Jen necháme spařit. Poté slijeme a necháme okapat. Neproplachujeme. 
Nejlépe ve woku si rozpálíme olej a na něm osmahneme kuřecí maso, zasypeme kari kořením a sojovou omáčkou a ještě chvíli smažíme.

dsc00515.jpg

Poté přidáme mraženou zeleninovou směs a necháme ve woku povolit. Po asi dvou minutkách přihodíme čínské zelí, trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud nám zelí nezměkne. 
Jakmile máme hotovo, přihodíme okapané nudle a pořádně zamícháme. Nejlépe vzít dvě vidličky, nebo vařečky a prohazovat zepředu dozadu. Nudle se takto rovnoměrně osmaží a prohřejí. 
Poté můžeme podávat nejlépe posypat míchanými vajíčky. 

dsc00518.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář