Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbové rizoto

18. 8. 2012

Měla jsem na něj šílenou chuť a  tak jsem si našla pár receptů jak rizoto uvařit. V tomto receptu jsem zkloubila hned několik z nich. 

Na rizoto budete potřebovat

300 g rýže, 150 g anglické slaniny, 1 cibulka, 3 lžíce másla, 300 g hub, zakysaná smetana, sůl, pepř, zeleninový vývar, 2 dcl bílého vína, 1 hrnek strouhaného parmazánu

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme bílým vínem. Necháme vsáknout a přiléváme zeleninový vývar a dusíme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec osolíme, opepříme a do krémového rizota vmícháme zakysanou smetanu. 
Vypneme a vmícháme ještě lžíci másla a půl hrnku strouhaného parmazánu. 
Podáváme sypané parmazánem. 

dsc00614.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář