Houbové rizoto
Měla jsem na něj šílenou chuť a tak jsem si našla pár receptů jak rizoto uvařit. V tomto receptu jsem zkloubila hned několik z nich.
Na rizoto budete potřebovat
300 g rýže, 150 g anglické slaniny, 1 cibulka, 3 lžíce másla, 300 g hub, zakysaná smetana, sůl, pepř, zeleninový vývar, 2 dcl bílého vína, 1 hrnek strouhaného parmazánu
Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme bílým vínem. Necháme vsáknout a přiléváme zeleninový vývar a dusíme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec osolíme, opepříme a do krémového rizota vmícháme zakysanou smetanu.
Vypneme a vmícháme ještě lžíci másla a půl hrnku strouhaného parmazánu.
Podáváme sypané parmazánem.
Přeji dobrou chuť!