Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí plátky na zázvoru se slaninovými bramboráčky

17. 2. 2012

Tento recept jsem našla v jednom časopisu o vaření a velmi mě zaujal. Proto jsem se rozhodla jej zkusit. Velmi mi zachutnal a když k němu připravím tyto domácí bramboráčky, je přímo úžasný. 

Na tento recept budete potřebovat: 

600 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 kostku masoxu, 2-3 lžíce hladké mouky, olej na osmažení, mletý zázvor (můžete použít i drcený čerstvý), sůl, 4 brambory, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka, česnek, petrželka, slanina

Plátky masa naklepeme klouby prstů a hustě posypeme mletým zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se  nám při smažení nezkroutili a necháme chvíli odpočívat. Maso nesolíme, pustilo by velmi hodně šťávy.  

dsc09134.jpg

 Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka opečeme, aby se zatáhla bílkovina. Podlijeme vodou (nebo vývarem) a rozdrobíme masox. Já osobně vynechala masox a vodu a podlila maso vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Trvá to přibližně 30 minut. V případě, že se nám vývar vyvaří, doléváme. Maso občas obrátíme, ale nepícháme do něj, aby nevytákala šťáva a maso nebylo příliš suché. Měkké plátky vyjmeme a odložíme stranou, šťávu necháme vydusit na tuk a přisypeme hladkou mouku, z které umícháme hladkou jíšku. Rozředíme natolik, aby vznikla šťáva k masu a ještě 10 minut povaříme. Dle chuti dosolíme a vložíme zpět plátky masa, aby se prohřály. 

Na bramboráky si oloupeme brambory a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti majoránku, petrželku, vejce, prolisovaný česnek a mouku. Těsto na bramboráky pořádně promícháme a na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky.  

dsc09138.jpg

Přeji dobrou chuť! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář