Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí po burgundsku

26. 2. 2012

Můj oblíbený recept. Příprava je sice dlouhá, ale moc jednoduchá. Červené víno doporučuji Bordeaux. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1,5 kg hovězího zadního na kostky, 500g žampionů, 3 mrkve nakrájená na kolečka, 2 cibule, 3 lžíce vepřového sádla, 0,75 l červeného vína, 1-2 lžíce másla

Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme v rozpáleném sádle. Cibuli osmahneme dozlatova, ale nesmí se připéct. Poté přihodíme na kostky nakrájené maso (asi jako na guláš) a zprudka jej opečeme. Maso se nejprve zatáhne a pak pustí šťávu. Šťávu musíme nechat vyvařit, až zůstane opět jenom tuk. Chvíli smažíme, ale dáváme pozor ať maso nepřipečeme. Nalijeme všechno víno a vhodíme mrkev. Dusíme asi 2,5-3 hodinky, až se bude maso skoro rozpadat. Mezitím si na másle osmahneme na čtvrtky nakrájené žampiony a přihodíme k masu. Chvílí ještě povaříme (asi 5 minut) a můžeme podávat. V případě, že se víno vyvaří a maso ještě není měkké, můžeme dolévat víno, nebo hovězí vývar. 

39727_1577968331554_1306008026_31572398_4339649_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář