Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémové dýňové rizoto se šalvějí

27. 9. 2012

Musím se přiznat, že tento pokrm mě velice příjemně překvapil. Takovou lahůdku jsem ani nečekala. 

Na toto jídlo budete potřebovat: 

1 kg dýně na kostičky, 1 cibule, 300 g rýže na rizoto, 2 lžičky sušené šalvěje, sůl, pepř, 1 kelímek zakysané smetany, 1,5l kuřecího vývaru, 1 lžíce másla, 250 ml bílého vína, 100 g strouhaného parmazánu

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří. Poté po částech přiléváme vývar tak, že jej vždy necháme zpoloviny vyvařit. Vývar přidáváme, dokud nám rýže nezměkne. Jakmile je rýže i dýně měkká, necháme vyvařit vývar úplně. Osolíme, opepříme a přidáme šalvěj, ještě asi 2 minuty povařme a vypneme. Do horkého rizota vmícháme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Můžeme podávat

dsc00855.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář