Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krkovička s cibulovo-pivní omáčkou a máslovými bramborami

5. 4. 2012

Naše nejoblíbenější jídlo při svátečnější kuchyni. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1 kg brambor, 20 ml oleje, 4 plátky vepřové krkovice, sůl, pepř, 4 lžíce studeného másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce červeného balzamikového octa, 200 ml černého piva 

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme. Uvaříme v osolené vodě do změknutí a ještě teplé promícháme s  jednou lžíci másla.
Plátky krkovice lehce naklepeme klouby prstů. Po obou stranách je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm plátky masa osmažíme do zhnědnutí po obou stranách, což je celkem asi 6 minut. Krkovičku přesuneme do pekáčku a podlijeme asi 100ml vody a pod alobalem v troubě ještě asi 15 minut dusíme.
Do pánve po mase přidáme lžíci másla. Necháme jej rozpustit, pak přisypeme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a smažíme ji na mírném ohni 20 minut. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Do takto zkaramelizované cibule vmícháme jemně nasekaný česnek, cukr a ocet. Osolíme, opepříme, zalijeme pivema a vaříme dalších asi 5 minut. Omáčku sundáme z ohně a zašleháme do ní po částech zbylé studené máslo.

dscf0222.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář