Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí paprikáš

5. 4. 2012

Na tento recept jsem jednou narazila na stránkách o vaření. Přiznám se, že mě moc nepřesvědčil, ale paní, která jej vařila mi psala, že její 3letý syn jej miluje. Tak jsme zkusila a toto jídlo se stalo naší stálicí a dcera ho velmi zbožňuje. 

Na tento recept budete potřebovat: 

500 g kuřecích prsou, 1 větší cibule, 50 ml rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky , pár kapek sojové omáčky, 1 l mléka, 250 ml sladké smetany na vaření, špetka soli, špetka pepře, 3-4 lžíce hladké mouky

Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso, promícháme a orestujeme. Potom maso přikryjeme a ve vlastní šťávě dusíme doměkka. Dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru. Mouku smícháme se solí, smetanou a mlékem a připravenou zátrepku pomalu přiléváme k masu. Za stálého míchání vaříme několik minut, dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem.

dsc09693.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář