Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

1. 12. 2011

 Tuto dobrotu jsem si dala v jedné nejmenované restauraci s francouzským nádechem, natolik mě zaujala její lehkost a vydatnost, že jsem si ji o pár dní později zkusila doma uvařit. Recept jsem se pokusila odhadnout . 

 

Na přípravu budeme potřebovat: 

2 stroužky česneku, 1 červenou cibuli, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

 

dsc07812.jpg

 

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. 
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. 
Nejlépe ve woku si rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj cibuli, kterou krátce restujeme, dokud nám "nezhadrovatí", poté k cibuli přihodíme česnek, který jen krátce orestujeme, aby nezhořkl.

 

dsc07809.jpg

 

Přidáme špenát a podlijeme jen trošinkou vody. Přikryjeme a chvíli necháme dusit. Poté přidáme mléko a ještě chvíli dusíme, dokud se většina tekutiny nevydusí pryč. 
Necháme stranou trochu vychladnout. 
Na druhé pánvi si nasucho orestujeme kuřecí maso. Mezitím co se nám maso opéká, vymažeme si zapékací misky. Nejlépe jednoporcové, aby každý strávník měl svou mísu. 
Do vymazené mísy vložíme na dně špenát, na špenát poklademe maso a přikryjeme zase špenátem. 

 

dsc07817.jpg

 

Poté poklademe sýrem plátkovým, nebo nastrouhaným a pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C dokud se sýr nerozpustí. Podávat můžeme s opékanými i vařenými bramborami, mě ale k jídlu nejvíc chutnala rozpečená bagetka.

  

dsc07820.jpg

 

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář