Květákové karbanátky s parmazánem
Klasická klasika vylepšená něčím fajnovým. A výsledek byl vskutku lahodný.
Na tento recept budete potřebovat:
1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení
Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličkou rozmrvíme, poté přidáme vejce, petrželku, mouku a sůl s pepřem dle chuti. Mouku přidáváme postupně, dokud směs není hustá, aby se z ní daly tvarovat karbanátky. Necháme vychladnout. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji. Karbánátky po vytáhnutí klademe na papírovou útěrku na talíři, aby nasál zbylý tuk. Můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť!