Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květákové karbanátky s parmazánem

15. 3. 2012

Klasická klasika vylepšená něčím fajnovým. A výsledek byl vskutku lahodný. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličkou rozmrvíme, poté přidáme vejce, petrželku, mouku a sůl s pepřem dle chuti. Mouku přidáváme postupně, dokud směs není hustá, aby se z ní daly tvarovat karbanátky. Necháme vychladnout. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji. Karbánátky po vytáhnutí klademe na papírovou útěrku na talíři, aby nasál zbylý tuk. Můžeme podávat.

269960_2170793991825_3513873_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář