Lahůdkový cheesburger
A máme tady opět burger. Netvrdím, že je zrovna zdravý, ale rozhodně zdravější než z fast foodu a taky mnohem lepší.
Na 4 burgery budete potřebovat:
4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti
Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co se nám smaží cibule, v rendlíku si rozpustíme nivu a mléko, neustále mícháme, dokud se niva nerozpustí. Poté necháme nivovou omáčku a cibuli zchladnout. Mezitím co nám omáčka i cibule chladne, připravíme si maso. Hovězí mleté maso zakápneme worcesterem, posolíme a opepříme a promícháme. Necháme asi 2 minutky odležet a poté vytvarujeme 4 placky o výšce max. 1cm. Na pánvi potřené olivovým olejem si osmahneme placky 4 minuty z jedné strany a poté další 4 minuty ze strany druhé. Jakmile placky (burgery) otočíme, položíme na ně plátek sýra a necháme rozpustit. Než se nám sýr rozpustí, rozřízneme housky podélně a řeznou strany potřeme olivovým olejem. Na suché pánvi opečeme řezné strany housky a poté můžeme podávat. Spodní část housky poklademe zkaramelizovanou cibulí, potřeme omáčkou a na omáčku dáme maso. Poté poklademe rajčetem nakrájeným na plátky a přikryjeme vrchní částí housky. Můžeme podávat s čerstvým salátem.
Přeji dobrou chuť!