Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lahůdkový cheesburger

1. 3. 2012

A máme tady opět burger. Netvrdím,  že je zrovna zdravý, ale rozhodně zdravější než z fast foodu a taky mnohem lepší.

Na 4 burgery budete potřebovat:

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co se nám smaží cibule, v rendlíku si rozpustíme nivu a mléko, neustále mícháme, dokud se niva nerozpustí. Poté necháme nivovou omáčku a cibuli zchladnout. Mezitím co nám omáčka i cibule chladne, připravíme si maso. Hovězí mleté maso zakápneme worcesterem, posolíme a opepříme a promícháme. Necháme asi 2 minutky odležet a poté vytvarujeme 4 placky o výšce max. 1cm. Na pánvi potřené olivovým olejem si osmahneme placky 4 minuty z jedné strany a poté další 4 minuty ze strany druhé. Jakmile placky (burgery) otočíme, položíme na ně plátek sýra a necháme rozpustit. Než se nám sýr rozpustí, rozřízneme housky podélně a řeznou strany potřeme olivovým olejem. Na suché pánvi opečeme řezné strany housky a poté můžeme podávat. Spodní část housky poklademe zkaramelizovanou cibulí, potřeme omáčkou a na omáčku dáme maso. Poté poklademe rajčetem nakrájeným na plátky a přikryjeme vrchní částí housky. Můžeme podávat s čerstvým salátem.

297770_2477594381643_1306008026_32953885_658523931_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář