Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvový guláš na černém pivu

27. 1. 2012

Na tento recept jsem narazila na stránkách sRecepty.cz a ihned mě zaujal a tak jsem se rozhodla, že ho zkusím. Dobře jsem udělala, protože tento gulášek je přímo vynikající. Jediné co bych možná poznamenala je, že spíše než guláš je to takové jemné ragů. 

Na tento recept budete potřebovat: 

2 lžíce sáda, 0,5 kg hovězího zadního, 1 cibule, 5 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml černého piva, 1 kostka hovězího bujónu, 2 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, špetka cukru, sůl a pepř

dsc08361.jpg

Na jedné lžici sádla si do hněda osmahneme maso a vložíme jej do zapékací mísy. Na druhé lžíci sádla osmahneme cibuli, kterou jsme si pokrájeli nahrubo a mrkev nakrájenou na silnější kolečka. Smažíme dokud nezhnědnou. Poté zasypeme moukou a přimícháme k masu. Na tuto směs rozdrobíme kostku bujónu, koření a cukr. 

dsc08367.jpg

Zalijeme černým pivem a dusíme v troubě při teplotě 180°C přibližně 2 hodiny. Servírovat můžeme s bramborovými noky, nebo knedlíčky. Já pro úsporu času použila gnocchi a musím říct, že mi to moc chutnalo. Jako doplňek doporučuji nalít si sklenku červeného vína.

dsc08944.jpg

Přeji dobrou chuť! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář