Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polentová pizza

9. 9. 2012

Naprosto zdravé a velmi chutné jídlo, které kupodivu chuntalo i mému muži. 

Na tuto pizzu budete potřebovat: 

1 l zeleninového vývaru, 200 g polenty, 50 g parmazánu, 150 g eidamu, 1 krůtí prso, 100 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku

Ve větším hrnci přiveďte k varu polentu, nechte vstřebat tekutinu a rychle míchejte asi 3-5 minut, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z ohně a na plech si připravíme pečící papír. Na papír rozetřeme asi 2-3 cm silnou vrstvu polenty. Sýr nastrouháme a posypeme jím polentu, stejně tak posypeme parmazánem. Krůtí prso si na suché pánvi osmažíme a nakrájíme na malé kostičky, poklademe je na sýr a poklademe i nakrájené sušené rajčata. Troubu si rozehřejeme na 190°C a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25-30 minut. Poté vyjmeme a necháme asi 10 minut dojít. Můžeme servírovat.

dsc00820.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář