Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pstruh na másle a bylinkách

18. 1. 2012

Jednoho dne jsem dostala chuť na rybu, dobrého, čerstvého prstruha na másle a tak jsem sedla do auta, koupila pstroužky a večer jsme se s manželem olizovali až za ušima. 

Na 2 porce budeme potřebovat:

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. Nejlépe hrubou mořskou solí. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zbydou, můžeme jimi posypat i ryby po povrchu. Citron nakrájíme na 4 tenké měsíčky a dva dložíme do každé ryby. Pekáč vyložíme pečícím papírem a ryby na něj položíme. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi pstruhy. 

dscf9830.jpg

Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C přibližně 15-20 minut. Maso se nám musí od sebe oddělovat a zářezy se rozevírat. Jakožto lehkou večeři jsme ji podávali s dušenou teplou zeleninou, ale výborní budou i s brambory omaštěnými máslem a samozřejmě bílým vínem.

dsc08068.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář