Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roštěnky a la mode

27. 3. 2012

Francouzská specialita, já osobně dávám přednost jednodušším jídlům, ale bylo to moc dobré. Recept mě inspiroval v pořadu Prostřeno.

Na tento recept budete potřebovat: 

1 kg roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, olivový olej, tymián, bobkový list, nové koření, 1 citron, ocet balsamico, 1 šípková zavařenina, 1 l červeného vína, 200 ml koňaku, 500 ml hovězího vývaru, worcesterská omáčka,trochu sojové omáčky, sůl a pepř

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu balsamikového octa, šípkovou marmeládu. Vložíme maso zpět mezi zeleninu, zalijeme vínem, přidáme trochu koňaku nebo slivovice, přiklopíme a dusíme doměkka.

dsc09539.jpg

Občas dle potřeby podlijeme trochou vývaru. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme a na talíři servírujeme přelité omáčkou. 
Nejlépe se hodí brambory gratinované, ale klidně jen zeleninový salát.

dsc09563.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář