Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roztócká bašta

17. 1. 2012

Na tento recept jsem přišla v knížce Prostřeno. Suroviny jsem měla zrovna po ruce, tak proč toho nevyužít, že jo?  

Na tento recept budete potřebovat: 

1 kg hovězí kližky, 4 cibule, 2 malá konzerva nakládaných žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika, 3 lžíce worcestrové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Solamylu, 100 ml vody, sůl a pepř dle chuti

Maso očistíme a nakrájíme na kostičky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a papriku očistíme a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Maso s cibulí vložíme bez omastku do tlakového hrnce a lehce osmahneme, dokud nepustí šťávu. Poté vložíme papriky, osolíme, okořeníme a přidáme zbylé ingredience. Dobře promícháme, mírně ještě podlijeme vodou, uzavřeme a dusíme 40 minut. Poté hrnec odstavíme, necháme vypustit páru a otevřeme. Solamyl dobře promícháme s vodou a pomalu, přes síto nalijeme k masu. Maso ještě chvíli povaříme, dokud nám šťáva nezhoustne a můžeme podávát. Nejlépe s domácím houskovým nebo karlovarským knedlíkem. 

dsc08739.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář