Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šarfánové špagety

13. 2. 2012

Nedávno jsem si půjčila v knihovně knížku o přípravě těstovin a tento v něm byl. Je rychlý a přitom naprosto úžasný. Určitě vyzkoušejte

Na tento recept budete potřebovat: 

1 lžička šafránu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g uzeného masa, 150 g čerstvého strouhaného parmazánu, sůl a pepř dle chuti, 350 g špaget, petrželka na ozdobu

Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat. 

 

dsc09129.jpg

Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mírném plameni zahříváme. Pozor, smetana nám nesmí vařit. 
Omáčku hlídáme a promícháváme, aby se nám dno nepřipálilo. 

 

 

dsc09130.jpg

V osolené vroucí vodě si uvaříme špagety dle návodu na obalu. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a necháme chvíli okapat. 
Mezitím se nám v omáčce rozpustil sýr a tak můžeme přilít vylouhovaný šafrán. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme a smícháme v míse s uvařenými špagetami. 
Můžeme podávat. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou a strouhaným parmazánem. 

 

 

dsc09131.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář