Šarfánové špagety
Nedávno jsem si půjčila v knihovně knížku o přípravě těstovin a tento v něm byl. Je rychlý a přitom naprosto úžasný. Určitě vyzkoušejte
Na tento recept budete potřebovat:
1 lžička šafránu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g uzeného masa, 150 g čerstvého strouhaného parmazánu, sůl a pepř dle chuti, 350 g špaget, petrželka na ozdobu
Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat.
Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mírném plameni zahříváme. Pozor, smetana nám nesmí vařit.
Omáčku hlídáme a promícháváme, aby se nám dno nepřipálilo.
V osolené vroucí vodě si uvaříme špagety dle návodu na obalu. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a necháme chvíli okapat.
Mezitím se nám v omáčce rozpustil sýr a tak můžeme přilít vylouhovaný šafrán. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme a smícháme v míse s uvařenými špagetami.
Můžeme podávat. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.
Přeji dobrou chuť!