Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny Tandoori

11. 2. 2012

Exotický recept, který mi jednou uvařil jeden kamarád. Recept měl od maminky, ale musím říct, že ho miluji a mohla bych ho vařit pořád. 

Na tento recept budete potřebovat: 

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala, 1 balení barevných těstovin fusilli

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne.

dsc08126.jpg

Poté vyjmeme z lednice a smažíme na pánvi, mírně podlijeme vodou (může být i bílé víno) a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou Nivu a necháme rozpustit. Jakmile je Niva rozpuštěná, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Podáváme smíchané s těstovinami, které jsme si uvažili dle návodu na obalu takzvaně al dente. Můžeme taky povrch posypat strouhaným sýrem, nejlépe typu parmazán. 

dsc08129.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář