Těstoviny Tandoori
Exotický recept, který mi jednou uvařil jeden kamarád. Recept měl od maminky, ale musím říct, že ho miluji a mohla bych ho vařit pořád.
Na tento recept budete potřebovat:
500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala, 1 balení barevných těstovin fusilli
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne.
Poté vyjmeme z lednice a smažíme na pánvi, mírně podlijeme vodou (může být i bílé víno) a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou Nivu a necháme rozpustit. Jakmile je Niva rozpuštěná, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Podáváme smíchané s těstovinami, které jsme si uvažili dle návodu na obalu takzvaně al dente. Můžeme taky povrch posypat strouhaným sýrem, nejlépe typu parmazán.
Přeji dobrou chuť!