Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny v gorgonzolové omáčce s bazalkou

1. 3. 2012

Na jedné akci jsem si koupila gorgonzolu. Hrozně jsem se těšila domů, až ji ochutnám. Leč po ochutnání jsem zjistila, že je na mě moc výrazná a tak jsem z ní udělala omáčku, která byla výborná. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který jsme si nakrájeli na kousky a necháme v pánvi rozpustit, nakonec tuto směs zasypeme nadrobenou gorgonzolou a zalijeme smetanou. Jemně mícháme dokud se gorgonzola nerozpustí. Nakonec přidáme najemno nasekanou bazalku a zamícháme.
Slijeme vodu z uvařených těstovin a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat. 

267948_2167080258984_1306008026_32628272_8076810_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář