Těstoviny v gorgonzolové omáčce s bazalkou
Na jedné akci jsem si koupila gorgonzolu. Hrozně jsem se těšila domů, až ji ochutnám. Leč po ochutnání jsem zjistila, že je na mě moc výrazná a tak jsem z ní udělala omáčku, která byla výborná.
Na tento recept budete potřebovat:
1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin
Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který jsme si nakrájeli na kousky a necháme v pánvi rozpustit, nakonec tuto směs zasypeme nadrobenou gorgonzolou a zalijeme smetanou. Jemně mícháme dokud se gorgonzola nerozpustí. Nakonec přidáme najemno nasekanou bazalku a zamícháme.
Slijeme vodu z uvařených těstovin a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť!