Jdi na obsah Jdi na menu
 


Venkovské rizoto

25. 2. 2012

Rizoto netřeba představovat, tohle je jenom jeho obměna, ale velmi chutná. Do rizota můžeme použít místo kuřecího prsa, kuřecí srdíčko. Nebo můžeme přidat kukuřici. Každý si jej může přizpůsobit svým chutím. 

Na tento recept budete potřebovat: 

2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva hrášku, 1 menší plechovka žampionů, 1 cibule nadrobno, 2 střední mrkve na kolečka, 1-2 kuřecí prsa, 1 lžička sladké papriky, 150 g rýže, 200 g pohankových krup, 250 g drůbežího vývaru, sůl a pepř

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a máslo rozehřáté vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvílí smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené kuřecí prso, sladkou mletou papriku a opláchnutou rýži s pohankou. Chvíli smažíme, za stálého promíchávání, než se rýže i pohanka obalí tukem. 

dsc09186.jpg

Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Na mírném ohni dusíme a v případě potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přisypeme hrášek a počkáme až celé rizoto, jakoby zkrémovatí. 

dsc09194.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář