Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová kýta se žampiony a paprikou

1. 9. 2012

Všechny ingredience byli doma v zásobě a tak jsem to zkusila. A musím říct, že jsme si opravdu pochutnali. Rozhodně jako rodinný oběd doporučuji. 

Na tento recept budete potřebovat: 

700 g vepřové kýty, 1 konzerva žampionů, 2 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika, 1 lžíce másla, 2 lžíčky kari, 2 lžičky grilovacího koření, 5 lžíc sojové omáčky, 3 lžíce worcestrové omáčky, 0,7l zeleninového vývaru, 1 dcl bílého vína, sůl a pepř

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. osolíme, opepříme, a okořeníme kari a grilovacím kořením. Na 2 lžících olivového oleje je zprudka opečeme a jakmile se maso zatáhneme, zalijeme jej vývarem. Přilijeme sojovou omáčku, worcester a bílé víno a dusíme doměkka. Těsně před změknutím masem přisypeme zcezené žampiony a papriku nakrájenou na tenké nudličky. Dusíme dokud paprika i maso nezměkne.

dsc00686.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář