Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová panenka se sýrovou omáčkou a anglickou slaninkou

6. 2. 2012

Jednou jsem v nějakém časopise viděla, že vepřovou panenku obalovali v anglické slanině. Vzpoměla jsem si na to, zrovna při nákupu masa, tak jsem tuto pochutinu chtěla připravit manželovi k večeři a myslím, že si dobře pochutnal. 

Na tento recept budete potřebovat: 

1 celá vepřová panenka, 100 g anglické slaniny na tenké plátky, špetka soli, špetka pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 balení mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na malé špalíčky o šířce anglické slaniny. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme chvíli stranou odpočívat. 

dsc09099.jpg

V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pomalu doměkka. 
Mezitím co se nám kukuřice dusí a maso odpočívá, připravíme si omáčku. V malém rendlíčku rozpustíme druhou lžíci másla a přilijeme smetanu. Jakmile se smetana trochu zahřeje přihodíme tavený sýr a nadrobenou nivu. Pomalu, na mírném ohni vaříme a často mícháme, aby se nám dno nepřipálilo. 

Na další pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme kapku oleje a na rozpálenou pánev vložíme maso. Opékáme z každé strany asi 2 minuty a nakonec jej vložíme na 4 minuty do trouby rozpálené na 180°C. Maso se hezky zatáhne a uvnitř zůstane růžové. 

Jakmile máme maso hotovo, z kukuřice se odpařila všechna voda a omáčka je krásně hustá a sýr rozpuštěný, můžeme podávat. 

dsc09103.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář